LIVE TEXT | Război în Ucraina. UNICEF va livra generatoare pentru ajutorarea a peste 12.000 de oameni din Herson

LIVE TEXT | Război în Ucraina. UNICEF va livra generatoare pentru ajutorarea a peste 12.000 de oameni din Herson

Este a 254-a zi de la începutul războiului în Ucraina. UNICEF va livra generatoare pentru a ajuta peste 12.000 de locuitori din Herson să aibă acces la apă și căldură în perioada următoare.

FOTO Getty Images

UPDATE 04:10 AIEA nu a găsit niciun indiciu că Ucraina ar lucra la o ''bombă murdară''

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunțat că nu a găsit niciun indiciu legat de o posibilă activitate nucleară nedeclarată din Ucraina.

AIEA a inspectat trei locuri din Ucraina la cererea Kievului ca răspuns la acuzațiile Rusiei că se lucrează la o "bombă murdară".

"În ultimele zile, inspectorii au reuşit să desfăşoare toate activităţile pe care AIEA plănuise să le desfăşoare şi au primit acces neîngrădit. Pe baza evaluării rezultatelor disponibile până în prezent şi a informaţiilor furnizate de Ucraina, agenţia nu a găsit niciun indiciu privind activităţi şi materiale nucleare nedeclarate în aceste locuri", se arată în comunicatul transmis de AIEA.

UPDATE 03:00 Milioane de ucraineni au rămas fără curent după ultimele atacuri ale rușilor, afirmă Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că peste 4.5 milioane de consumatori ucraineni se confruntă cu întreruperi de curent din cauza ultimelor atacuri ale rușilor asupra infrastructurii energetice.

"Faptul că Rusia a recurs la teroare împotriva sectorului energetic indică slăbiciunea inamicului. Ei nu pot învinge Ucraina pe câmpul de luptă și, prin urmare, încearcă să ne spargă poporul în acest fel", a spus Zelenski, potrivit CNN.

UPDATE 02:00 Zelenski și Maia Sandu au discutat despre racheta rusă căzută pe teritoriul Moldovei

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski despre racheta rusă care a căzut zilele trecute pe teritoriul Moldovei.

Cei doi lideri au vorbit joi la telefon despre provocările energetice și de securitate cu care se confruntă ambele țări, dar și despre racheta doborâtă de apărarea antiaeriană ucraineană la Naslavcea.

Am discutat cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, despre provocările actuale în materie de energie și securitate pentru țările noastre. Ea a povestit despre teroarea aeriană rusă, care acum a afectat și Moldova. Am făcut schimb de păreri cu privire la căderea rachetei pe teritoriul său”, a spus Volodimir Zelenski pe Twitter.

Secretarul general al NATO consideră inacceptabil faptul că Iranul furnizează drone Rusiei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, consideră inacceptabil faptul că Iranul furnizează drone Rusiei.

Stoltenberg a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă la Istanbul, că furnizarea de drone sau de rachete balistice de către Iran Rusiei este inacceptabilă, în actualul context al războiului dintre Rusia și Ucraina.

"Vedem că Iranul oferă drone şi ia în considerare livrări de rachete balistice către Rusia. Este inacceptabil. Nicio ţară nu ar trebui să ofere sprijin Moscovei în acest război ilegitim", a declarat secretarul general al NATO, relatează Agerpres.

UPDATE 00:00 UNICEF va livra generatoare pentru ajutorarea a peste 12.000 de oameni din Herson

UNICEF a afirmat că a furnizat 29 de generatoare de energie în regiunea Herson. Acestea vor ajuta la restabilirea energiei electrice și furnizarea de apă și încălzire pentru 12.000 de persoane. De asemenea, Agenția Națiunilor Unite a trimit 15 generatoare pentru a ajuta unitățile de îngrijire să funcționeze în mai multe regiuni din Ucraina.

Accesul la asistență medicală și la apă este un drept de bază, așa că accesul copiilor la serviciile esențiale ar trebui restabilit cât mai curând posibil. Ne angajăm să furnizăm proviziile și serviciile necesare pentru ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Murat Sahin, reprezentant UNICEF.

Rusia dorește să reia traficul pe podul avariat din Crimeea până la finalul anului

Conducerea de la Moscova și-a propus să reia traficul pe podul avariat din Crimeea până la finalul anului, pe ambele benzi de sens. Podul a fost grav avariat de o explozie luna trecută.

Plănuim să reluăm traficul pe ambele benzi de pe partea dreaptă a podului – pe 5 decembrie pe o bandă și pe 20 decembrie pe cealaltă – complet”, a spus vicepremierul rus Marat Khusnullin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”